Pravila o piškotkih

VPRAŠANJE PIŠKOTKOV

Spodnja pravila veljajo za shranjevanje piškotkov na spletnih mestih, ki jih upravlja ing. Roman Škornák, s sedežem na naslovu K Nadjezdu 2, 720 00 Ostrava - Hrabová, Češka, Osebna številka / IČO /: 654 75 054, Davčna številka / DIČ /: CZ7106165550 (v nadaljevanju " Spletna stran ") .

KAJ SO PIŠKOTKI?

Piškotki so majhne podatkovne datoteke, ki jih obiskano spletno mesto pošlje vašemu brskalniku, ki jih shrani na vaš računalnik, telefon ali drugo napravo, v primeru novega obiska spletne strani pa vaš brskalnik na te strani pošlje piškotke nazaj. Piškotki vam pomagajo, da si zapomnite svoje dejavnosti in nastavitve za določeno časovno obdobje, tako da vam jih ni treba znova vnašati, ko se vrnete na spletno mesto ali greste z enega spletnega mesta na drugo. Piškotki so osebni podatki. Podrobne informacije o obdelavi vaših osebnih podatkov najdete pod povezavo Politika zasebnosti .

ZA KAJ UPORABLJAMO PIŠKOTKE?

Spletno mesto WWW.ATAKT.SI bo ob obisku spletnega mesta prikazalo vrstico z obvestili, ki navaja, da spletno mesto uporablja piškotke. Za delovanje spletne strani je nujna uporaba tako imenovanih potrebnih piškotkov. Brez potrebnih piškotkov spletno mesto ne bo delovalo pravilno, zato njihova uporaba ne zahteva vašega soglasja in je vnaprej preverjena. Za uporabo nebistvenih piškotkov (analitičnih in trženjskih piškotkov) je običajno potrebno vaše informirano soglasje. Nato lahko izberete svoje individualne nastavitve piškotkov neposredno v vrstici z obvestili.

Piškotki služijo na primer za:

Naša spletna stran WWW.ATAKT.SI nadalje razlikuje med začasnimi piškotki, tako imenovanimi "relacijskimi piškotki", ki so le začasni in ostanejo shranjeni na vaši napravi samo do konca seje brskalnika, in trajnimi piškotki, tako imenovani "trajni piškotki", ki ostanejo shranjeni na vaši napravi dlje časa. Začasni piškotki omogočajo shranjevanje informacij ob prehodu z enega spletnega mesta na drugo in odpravljajo potrebo po ponovnem vnosu določenih podatkov. Ko je brskalnik zaprt, bo izbrisan iz vaše naprave. Trajni piškotki pomagajo prepoznati vašo napravo, če ponovno obiščete naše spletno mesto.

Svojo privolitev za uporabo piškotkov, za katere je potrebno vaše soglasje, lahko kadar koli prekličete. prepovedati njihovo nadaljnje shranjevanje; glej 4. člen te politike za podrobnosti. Če sami ne izbrišete piškotkov iz svoje naprave, bodo ti samodejno izbrisani v kratkem času (v skladu z veljavnimi standardi, najkasneje 13 mesecev po zadnji uporabi piškotkov, za katere je potrebno vaše soglasje).

KATERE PIŠKOTKE POSEBEJ UPORABLJAMO IN NA KAKŠEN NAČIN?

WWW.ATAKT.SI uporablja tako lastne piškotke kot piškotke tretjih oseb za zgornje namene. Ko uporabljate spletno mesto WWW.ATAKT.SI, lahko upravljavci marketinških orodij, ki jih uporablja WWW.ATAKT.SI, shranijo piškotke v vašo napravo. Druga možnost je, da WWW.ATAKT.SI podatke, ki jih posredujejo piškotki, deli s temi operaterji. Uporaba teh orodij vam omogoča, da nenehno izboljšujete svojo ponudbo WWW.ATAKT.SI ter bolje odražate vaše osebne želje in ciljate svoje oglaševalske akcije, da dosežete tiste, ki jih naša ponudba morda najbolj zanima.

V primeru sodelovanja z operaterji iz ZDA vam zagotavljamo, da so izbrani le operaterji, ki so se zavezali, da bodo vaše osebne podatke strogo varovali. Kljub temu vas moramo opozoriti, da so ZDA država, ki po sodbi Sodišča Evropske unije ne zagotavlja ustrezne ravni varstva osebnih podatkov; to med drugim pomeni, da so lahko vladne agencije ZDA upravičene do dostopa do vaših osebnih podatkov brez učinkovitih pravnih sredstev.

Piškotke, ki jih uporabljajo tretje osebe, in način uporabe podatkov, pridobljenih prek njih, urejajo politike zasebnosti ustreznih tretjih oseb. Te tretje osebe lahko združujejo podatke, ki jih pridobijo s piškotki, z drugimi informacijami, ki jim jih posredujete ali so jih pridobili kot rezultat uporabe njihovih storitev.

Natančneje uporabljamo naslednje piškotke:

A) Operativni piškotki, potrebni za zagotavljanje osnovne funkcionalnosti in varnosti spletnega mesta WWW.ATAKT.SI (obvezno)

Ti piškotki so potrebni za zagotavljanje osnovne funkcionalnosti in varnosti spletnega mesta WWW.ATAKT.SI, zato se shranijo samodejno in njihove uporabe ni mogoče onemogočiti. Zahvaljujoč njim lahko posredujemo npr.:

B) Piškotki za analitiko

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako uporabljate naše spletno mesto in tako izboljšati delovanje strani in jo prilagoditi vašim potrebam.

C) Piškotki za oglaševalske in marketinške namene ter s tem povezano personalizacijo vsebine

KAKO ONEMOGOČITI PIŠKOTKE NA VAŠI NAPRAVI?

Nastavitve piškotkov lahko kadar koli spremenite v svojem brskalniku. Spletni brskalnik lahko nastavite tako, da onemogoči ali blokira shranjevanje piškotkov na vaši napravi, vključno s tako imenovanimi obveznimi piškotki in piškotki tretjih oseb. Prav tako je mogoče blokirati ali dovoliti shranjevanje piškotkov samo za določena spletna mesta. Nato lahko kadar koli izbrišete piškotke, ki so že shranjeni na vaši napravi. Če v celoti onemogočite shranjevanje piškotkov, vključno s potrebnimi piškotki, spletno mesto morda ne bo delovalo pravilno in bo njihova funkcionalnost morda omejena.

Posebne postopke za najpogosteje uporabljane spletne brskalnike najdete tukaj:
Chrome – Informacije najdete tukaj
Firefox – Informacije najdete tukaj
Microsoft Edge – Informacije najdete tukaj
Safari – Informacije najdete tukaj