Politika zasebnosti

SKRBNIK OSNOVNIH INFORMACIJ IN OSEBNIH PODATKOV

Jaz sem Ing. Roman Škorňák, s sedežem na naslovu K Nadjezdu 2, 720 00 Ostrava - Hrabová, Češka, Osebna številka / IČO /: 654 75 054, Davčna številka / DIČ /: CZ7106165550 in vpisan sem v Poslovni register pri Z mestom Ostrava kot skrbnik obdelujemo vaše osebne podatke.

KATERE OSEBNE PODATKE OBDELUJEM?

A) Osebni podatki, ki mi jih posredujete
Osebne podatke, ki mi jih posredujete, obdelujem sam. To pomeni, na primer, če pri meni naročite blago ali storitve. V tem primeru od vas potrebujem podatke, ki so v naročilu označeni kot obvezni (to je vaše ime in priimek, naslov za dostavo, naslov za izstavitev računa, če se razlikuje od naslova za dostavo). Če teh podatkov ne bi imel, vam blaga ne bi mogel pravilno dostaviti. Poleg tega za namene prodaje blaga ali storitev potrebujem tudi vaš elektronski naslov, na katerega vam bom poslal potrdilo naročila, ki služi tudi kot potrditev kupoprodajne pogodbe, kopijo pogojev oziroma reklamacije in druge pomembne informacije v zvezi z naročanjem blaga ali storitev. Pri naročilu blaga ali storitev lahko izpolnite tudi neobvezne podatke, če so prikazani v obrazcu. Ti podatki mi pomagajo, da sklenjeno pogodbo izpolnim bolje in učinkoviteje. npr. Ko izpolnite svojo telefonsko številko, vam lahko pošljemo podatke o dostavi blaga, lažje vas kontaktirajo s prevozniki ipd. Izbirne podatke nam posredujete prostovoljno. Lahko se zgodi, da po dostavi blaga prejmete e-poštno sporočilo z zahtevo za oceno vrednosti kupljenega blaga.

Če se obrnete na linijo za stranke ali mi pišete sporočilo, bom obdelal tudi vaše osebne podatke, navedene v tem sporočilu.

Z izpolnjevanjem neobveznih podatkov v vašem uporabniškem profilu nam lahko posredujete tudi svoje druge osebne podatke, kot so pogosto uporabljeni naslovi za dostavo, starost, spol in drugi podobni podatki.

B) Osebni podatki tretjih oseb, ki
mi jih posredujete. Tukaj lahko na primer kupite blago, vendar ga ne želite prevzeti ali reklamirati. V svojem uporabniškem profilu lahko določite naknadno pooblaščene osebe, ki so za vas pooblaščene, na primer za prevzem blaga ali prevzem blaga. To mi bo zagotovilo tudi njihove osebne podatke.

C) Osebni podatki, ki jih obdelujem samodejno
Ko obiščem svojo spletno stran, lahko zbiram določene podatke o vas, kot so: IP naslov, datum in čas dostopa do spletnega mesta, podatki o vašem spletnem brskalniku, ločljivosti, operacijskem sistemu ali vašem jeziku nastavitve. Informacije o vašem vedenju lahko obdelujem tudi na svojem spletnem mestu. To na primer pomeni, katere povezave obiščete na mojem spletnem mestu in katere izdelke vam pokažem.

Če do mojega spletnega mesta dostopate z mobilnega telefona ali podobne naprave ali prek moje mobilne aplikacije, lahko obdelujem tudi podatke o vaši mobilni napravi (podatke o vašem mobilnem telefonu, morebitne evidence okvare aplikacije itd.)

PIŠKOTKI

Kaj so piškotki, kakšne so vrste in kako jih uporabljam na svoji spletni strani, so podrobno napisani in razloženi v pravilih za uporabo piškotkov .

MOBILNA RAZLIČICA IN MOBILNE APLIKACIJE

Če do mojega spletnega mesta dostopate s telefona, tablice ali podobne naprave, je to spletno mesto optimizirano za te naprave. V tem primeru vaše osebne podatke obdelujem na podoben način kot pri dostopu iz računalnika. Brezplačno lahko prenesete tudi mojo aplikacijo, v kateri bodo nakupi oz storitve bolj priročne.

Če aplikaciji dovolite uporabo lokacijskih podatkov, lahko uporabim tudi lokacijo vaše naprave, da vam zagotovim boljšo uporabniško udobje in natančnejše ponudbe blaga ali storitev. Tako zbrane podatke lahko uporabim tudi za pošiljanje poslovnega sporočila, sestavljenega posebej za vas. Če tega ne želite, se lahko preprosto odjavite od prejemanja poslovnih sporočil. Podobno lahko vidite prilagojeno vsebino neposredno na mojem spletnem mestu. Tudi v tem primeru imate možnost onemogočiti takšno personalizacijo.

ZAKAJ ZBIRAM IN OBDELUJEM VAŠE OSEBNE PODATKE

Vaše osebne podatke obdelujem iz naslednjih razlogov:

A) Nakup blaga in storitev
Najprej obdelujem vaše osebne podatke za pravilno obdelavo in dostavo vašega naročila. Če se pojavijo težave, zahvaljujoč vašim osebnim podatkim vem, na koga se lahko obrnem.


B ) Skrb za stranke Če me kontaktirate z vprašanjem ali težavo, moram vaše podatke obdelati, da odgovorim ali rešim. V nekaterih primerih se osebni podatki lahko posredujejo tudi tretjim osebam (na primer prevoznikom blaga ali poslovnim partnerjem, ki vam blago dostavijo – za več informacij o poslovnih partnerjih glejte pogoje poslovanja ).

C) Uporabniški račun
Osebni podatki, ki mi jih posredujete v svojem uporabniškem profilu, vam bodo omogočili dostop do drugih uporabnih funkcij, na primer (npr. če navedete svojo telefonsko številko, vas lahko zlahka obvestimo, kdaj vam bo naročilo dostavljeno). Podatke, ki jih vnesete, lahko kadar koli spremenite. E-poštni naslov se uporablja tudi za dostop do vašega uporabniškega računa.

D) Tržna dejavnost

E) Izboljšanje naših storitev
Z uporabo zgodovine vaših naročil in obnašanja na spletnem mestu vam lahko ponudimo ustreznejšo ponudbo drugega blaga, kot so dodatki, podobni izdelki kupljenim izdelkom. Na določenih mestih vam lahko pokažemo izdelke, ki so pravi za vas in ustrezajo vašim potrebam in interesom. Za optimizacijo elementov na spletni strani lahko uporabljam tudi orodja za testiranje različnih variant (t.i. A/B testiranje), Google Analytics, Facebook Analytics itd.

F) Ocene blaga in storitev strank
Ko kupite blago ali storitve pri nas, boste morda pozvani, da jih ocenite. Ocene lahko vnesete tudi na lastno pobudo.

G) Klicni center
Če me kontaktirate preko moje infoline, navedene na WWW.ATAKT.SI, lahko posnamem vaš telefonski klic po predhodnem obvestilu. Takšne evidence lahko v prihodnosti uporabljam za nadzor kakovosti storitev, ki jih opravljajo naši zaposleni.

H) Uveljavljanje pravic in pravnih zahtevkov ter nadzor javnih organov
Vaše osebne podatke lahko obdelujem tudi zato, ker jih potrebujem za uveljavljanje naših pravic in pravnih zahtevkov (npr. v primeru, da imate do nas neporavnani zahtevek). Poleg tega lahko vaše osebne podatke obdelujemo tudi zato, ker jih potrebujemo za namene inšpekcij, ki jih izvajajo javni organi, in iz drugih podobno resnih razlogov.

OSEBNE PODATKE OBDELUJEM NA TEH PRAVNIH DOKUMENTIH

Izpolnjevanje in sklenitev pogodbe
Potrebujem velik del vaših osebnih podatkov, da lahko z vami sploh sklenem nakupno ali drugo pogodbo glede blaga ali storitev, ki jih želite kupiti pri meni. Ko je pogodba sklenjena, vaše osebne podatke obdelujem z namenom, da vam kupljeno blago ustrezno dostavim oziroma vam ustrezno zagotovimo kupljene storitve. Na podlagi tega pravnega razloga obdelujem predvsem podatke o dostavi in ​​fakturiranju.

Zakoniti interesi
Vaše osebne podatke uporabljam tudi za zagotavljanje ustreznih vsebin, torej vsebin, ki vas zanimajo. Na podlagi zakonitega interesa na ta način obdelujem osebne podatke, ki jih obdelujem samodejno in piškotke.

Iz istega pravnega razloga vam lahko pošiljam e-pošto in SMS kot našim strankam. Obdelava vaših osebnih podatkov na tej pravni podlagi se lahko zgodi v prihodnosti, na primer med spremljanjem s kamerami v mojih novo odprtih obratih.

Privolitev
Za namene pošiljanja poslovnih sporočil (email marketing) in telemarketinga obdelujem vaše osebne podatke na podlagi vašega soglasja. Če mi ne date soglasja in ste moja stranka, vam lahko pošljem poslovno sporočilo (ali vas pokličem v okviru telemarketinga), ne da bi mi dali svoje soglasje. V vsakem primeru lahko takšno tržno komuniciranje preprosto prepovete tako, da:

a) preprosto kliknite na povezavo Ne pošiljaj v poslanem sporočilu in nato na prikazani strani potrdite s klikom na gumb Ne pošiljaj.

b) preko kontaktnega obrazca na tej spletni strani

c) prek infoline, navedene na WWW.ATAKT.SI.

Če mi date soglasje za obdelavo osebnih podatkov, ga lahko kadar koli prekličete preko kontaktnega obrazca.

PRENOS OSEBNIH PODATKOV TRETJIM OSEBAM

V teh primerih vaše osebne podatke posredujem tretjim osebam:

Dostava blaga
Prevoznik po vaši izbiri vam nikoli ne bi mogel dostaviti naročenega blaga, če mu ne bi posredovali informacij, kam in komu naj blago dostavi. Te podatke bom posredoval prevozniku glede na to, kako jih izpolnite v naročilu. Tako posredovani podatki vključujejo zlasti vaše ime in priimek, naslov za dostavo, telefonsko številko, na kateri vas lahko prevoznik kontaktira in, če blago ni bilo plačano vnaprej, znesek, ki ga je treba plačati ob prejemu blago. V zvezi z osebnimi podatki, ki jih posredujemo, jih ima prevoznik pravico obdelati le za namen dostave blaga in nato osebne podatke brez odlašanja izbrisati.

Dostava blaga, ki ga pogodbeni partner skladišči za nas
Če pri nas naročite blago, ki je v skladišču našega pogodbenega partnerja, moramo vaše osebne podatke posredovati temu pogodbenemu partnerju, ki bo naročilo obdelal, da bo naročilo dokončano. Tako posredovani podatki vključujejo predvsem vaše ime in priimek, naslov za dostavo, telefonsko številko, na kateri vas lahko prevoznik kontaktira in, če blago ni bilo plačano vnaprej, znesek, ki ga je treba plačati ob prejemu blago. Ta pogodbeni partner mora nato osebne podatke posredovati prevozniku, ki bo dostavil blago, sicer vam prevoznik blaga ne bi mogel dostaviti. Tako pogodbeni partner, ki hrani blago za nas, kot prevoznik sta dolžna te osebne podatke uporabiti samo za namene hrambe/dostave blaga v zvezi z osebnimi podatki, ki jim jih posredujemo, in jih nato takoj izbrisati.

Plačilne kartice
Naše podjetje nima podatkov o plačilnih karticah, ki jih plačujete pri nas. Podatke o vaših plačilnih karticah imata samo vaš varni plačilni prehod in ustrezna bančna institucija.

Poslovna sporočila
V primeru pošiljanja poslovnih sporočil po e-pošti, SMS ali telemarketingu lahko uporabimo tretjo osebo za pošiljanje ali opravljanje telefonskih klicev. Ta subjekt je zavezan z obveznostjo zaupnosti in vaših osebnih podatkov ne sme uporabljati za noben drug namen.

Državni organi
Za uveljavljanje naših pravic lahko vaše osebne podatke posredujemo tretji osebi, kot je odvetnik. Če nam zakon ali državni organ (kot je policija) nalaga obveznost posredovanja vaših osebnih podatkov, moramo to storiti.

Poslovni partnerji
Vaši osebni podatki se lahko delijo s poslovnimi partnerji Ing. Roman Škorňák, s sedežem na naslovu K Nadjezdu 2, 720 00 Ostrava - Hrabová, IČ: 654 75 054 DIČ: 7106165550 vpisan v obrtni register mesta Ostrava. Izmenjava podatkov je le pod pogojem, da je poslovni partner dobavitelj blaga ali storitev. V takih primerih boste o tej situaciji obveščeni ob naročilu blaga ali storitev. Lahko pa temu ugovarjate prek našega kontaktnega obrazca.

KAKO DOLGO OBDELUJEM VAŠE OSEBNE PODATKE?

Najprej bom vaše podatke obdeloval ves čas trajanja pogodbenega razmerja med nami.

V primeru obdelave osebnih podatkov, za katere je bila dana privolitev, se vaši osebni podatki praviloma obdelujejo 7 let oziroma do preklica take privolitve.

Če se naročite na poslovno komuniciranje, bomo vaše osebne podatke obdelovali za obdobje 7 let, oz dokler ne izrazite svojega nestrinjanja z njihovim nadaljnjim pošiljanjem. To nestrinjanje lahko enostavno izrazite tako, da prilagodite nastavitve uporabniškega profila, uporabite kontaktni obrazec ali pokličete infoline.

Poudarjam tudi, da so osebni podatki, ki so nujni za pravilno izvajanje storitev, oz. Za izpolnitev vseh naših obveznosti, ne glede na to, ali te obveznosti izhajajo iz pogodbe med nami ali iz splošno zavezujočih pravnih predpisov, moram obdelovati, ne glede na vaše soglasje, za obdobje, določeno z ustrezno zakonodajo ali v skladu z njo (npr. davčnih dokumentov, to obdobje je najmanj 10 let).

Podatke, pridobljene preko uporabniškega računa ali na drug podoben način, obdelujem za čas uporabe naših storitev in običajno 5 let po njihovi preklicu. Nato se običajno za razumno časovno obdobje hranijo le osnovni identifikacijski podatki in podatki o razlogu, zaradi katerega je bil uporabniški račun preklican, ali podatki, ki so del operativnih predujmov.

Posnetki telefonskih klicev z infoline, navedene na spletni strani WWW.ATAKT.SI, se hranijo za kratek čas, vendar ne dlje kot 1 leto, razen če moramo posnetke hraniti za daljše obdobje zaradi zakonitega interesa (npr. v primeru suma zlorabe podatkov, goljufije itd.)

Privzeto hranimo posnetke vaše kamere za obdobje 90 dni. Če se na opazovanem območju zgodi protipravno dejanje, se lahko obrnemo na policijo in zadevno evidenco posredujemo pristojnemu organu (policiji, sodišču ipd.). V tem primeru se evidence ne izbrišejo po 90 dneh, vendar jih iz dokaznih razlogov hranimo do dokončnega zaključka zadeve.

VARNOST OSEBNIH PODATKOV

Vaši osebni podatki so pri meni varni. Da preprečim nepooblaščen dostop in zlorabo vaših osebnih podatkov, sem sprejel ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe.

Zelo me skrbi za zaščito vaših osebnih podatkov. Zato ne samo, da redno preverjam njihovo varnost, temveč tudi njihovo zaščito nenehno izboljšujem. Prav tako bo vsa komunikacija med vašo napravo in mojimi spletnimi strežniki kmalu šifrirana. Vsi vaši podatki so shranjeni samo na strežnikih v varnih oblačnih centrih z omejenim, skrbno nadzorovanim in revidiranim dostopom.

Poskušam uporabiti varnostne ukrepe, ki zagotavljajo zadostno varnost glede na trenutno stanje tehnologije. Sprejeti varnostni ukrepi se nato redno posodabljajo.

OSEBNI PODATKI OSEB, MLAJŠIH OD 16 LET

Naša spletna stran ni namenjena otrokom, mlajšim od 16 let. Oseba, mlajša od 16 let, lahko uporablja našo spletno stran le s soglasjem svojega zakonitega zastopnika (starša ali skrbnika).

KAKŠNE SO VAŠE PRAVICE V ZVEZI Z VARSTVOM VAŠIH OSEBNIH PODATKOV?

V zvezi z vašimi osebnimi podatki imate zlasti pravico, da kadar koli prekličete svojo privolitev za obdelavo osebnih podatkov, pravico do popravka ali dopolnitve vaših osebnih podatkov, pravico zahtevati omejitve njihove obdelave, pravico do ugovora. ali obdeluje vaše osebne podatke, pravico do dostopa do vaših osebnih podatkov. , pravico zahtevati prenos vaših osebnih podatkov, pravico do obveščenosti o kršitvah varnosti vaših osebnih podatkov in pod določenimi pogoji pravico do izbrisa določene osebne podatke, ki jih obdelujemo v zvezi z vami (tako imenovana pravica do »pozabe«).

Urejanje in dopolnjevanje
Osebne podatke imate pod nadzorom predvsem prek uporabniškega računa. Izbrišete lahko oz spremenite osnovne podatke o vaši osebi in spremenite nastavitve glede pošiljanja poslovnih sporočil (ali se odjavite od prejemanja poslovnih sporočil) itd.

Lahko pa nas kontaktirate tudi preko kontaktnega obrazca ali infoline, navedene na WWW.ATAKT.SI.

Popravek
Če menite, da so osebni podatki, ki jih obdelujem o vas, napačni, me lahko kontaktirate preko kontaktnega obrazca ali infoline. Zaradi hitrejšega popravljanja vaših osebnih podatkov in vašega udobja pa priporočamo, da svoje osebne podatke urejate sami v svojem uporabniškem profilu.

Dostop (prenosljivost)
Lahko me prosite, da vam pošljem pregled vaših osebnih podatkov preko kontaktnega obrazca.

Prav tako imate pravico do dostopa do naslednjih informacij v zvezi z vašimi osebnimi podatki:

Izbris
Lahko zahtevate tudi, da izbrišem vaše podatke (vendar izbris ne bo vplival na podatke o dokumentih, ki jih moram po zakonu hraniti (kot so računi ali dobropise). Vaša prijava je zavrnjena (npr. če prijavim neporavnano terjatev). od vas ali v primeru pritožbenega postopka, ki je v teku).

Upoštevajte, da ključni podatki o vaši plačilni kartici, če ste jih vnesli, niso shranjeni v našem podjetju, temveč na našem plačilnem prehodu. Zato teh podatkov ne moremo izbrisati in se morate obrniti na plačilni prehod, prek katerega ste opravili plačilo.

Razen kot je navedeno zgoraj, imate pravico do izbrisa v naslednjih primerih:

  1. Osebni podatki niso več potrebni za namene, za katere so bili obdelani
  2. Preklicali ste svojo privolitev, na podlagi katere so bili podatki obdelani in ni drugega pravnega razloga za njihovo obdelavo
  3. Ugovarjali ste obdelavi osi. podatkov in menite, da bo ocena ugovora pokazala, da v določeni situaciji vaš interes prevlada nad našim interesom za obdelavo teh osebnih podatkov.
  4. Osebni podatki se obdelujejo nezakonito
  5. Obveznost izbrisa je določena s posebnim zakonskim predpisom
  6. To so osebni podatki otrok, mlajših od 16 let

Svojo pravico lahko uveljavljate preko kontaktnega obrazca.

Ugovor
Nekatere vaše osebne podatke obdelujem na podlagi svojega zakonitega interesa (glejte razdelek teh pogojev z naslovom »Osebne podatke obdelujem na teh pravnih dokumentih«). Če obstajajo posebni razlogi z vaše strani, lahko ugovarjate obdelavi vaših osebnih podatkov. Ta ugovor lahko vložite s kontaktnim obrazcem.

Omejitve obdelave
Če (a) zanikate točnost svojih osebnih podatkov, (b) se vaši osebni podatki obdelujejo nezakonito, (c) vaših osebnih podatkov ne potrebujem več za namene obdelave, vendar jih potrebujete za ugotavljanje, uveljavljanje ali obrambo vaših pravne zahtevke, ali če ste (d) ugovarjali prejšnji točki, zato imate pravico omejiti obdelavo svojih osebnih podatkov.

V tem primeru lahko vaše osebne podatke obdelujem samo z vašim soglasjem (razen za shranjevanje ali varnostno kopiranje zadevnih osebnih podatkov).

Vložitev pritožbe
Če menite, da vaše osebne podatke obdelujem nezakonito, imate tudi pravico vložiti pritožbo pri Uradu za varstvo osebnih podatkov. Veseli pa bomo, če se boste vedno najprej lotili situacije pri nas. Vedno me lahko enostavno kontaktirate preko kontaktnega obrazca ali preko infoline, navedene na WWW.ATAKT.SI.

Ti pogoji varstva osebnih podatkov, vključno z njihovimi sestavnimi deli, veljajo in veljajo od 2. maja 2022 ter so na voljo v elektronski obliki na naši spletni strani v nogi strani v razdelku Informacije in, v primeru mobilne aplikacije, v meni Informacije .