Stiki

Prosimo, preberite, preden nas kontaktirate Pogosto zastavljena vprašanja. Možno je, da je bilo vaše vprašanje že odgovorjeno. Če ne najdete svojega odgovora, nam pišite preko kontaktnih obrazcev. Spodaj so navedene povezave do kontaktnih obrazcev za vsako vrsto povpraševanja. Običajno se moramo na večino vaših vprašanj pripraviti vsaj za nekaj časa, da vam odgovorimo pravilno. Zato je bolje, če pred telefonskim klicem uporabite kontaktni obrazec. Vedno poskušamo odgovoriti na vaša vprašanja v najkrajšem možnem času, vendar vas prosimo, da bodite potrpežljivi, če odgovora ne prejmete takoj. Pogosto odgovarjamo na desetine uporabniških vprašanj v več jezikih in državah. Če je mogoče, komunicirajte v angleščini, češčini, poljščini ali slovaščini. Prevajati moramo druge jezike in včasih ne razumemo točno, kaj sprašujete. Zato postavljajte vprašanja preprosto in jasno. Hvala za razumevanje.

Naročila

Ali morate vprašati o svojem naročilu? Ali želite svojemu naročilu dodati pomembne informacije? Ali morate svojemu naročilu dodati več blaga? Čim prej nam pišite, da bomo uspeli pravočasno.
Zahtevajte naročilo
+420 605 458 363
Po telefonu PON-PET od 9.00 do 16.00 (samo češki, slovaški, poljski, angleški)

Reklamacije, menjava

Ali niste izbrali prave velikosti, ali morate blago zamenjati za drugo velikost? Obstaja težava z blagom in ali se morate nad njim pritožiti?
Zahtevajte menjavo blaga
Zahtevajte reklamacije glede blaga
+420 605 458 363
Po telefonu PON-PET od 9.00 do 16.00 (samo češki, slovaški, poljski, angleški)

Partnerski program, veleprodaja, trženje

Vas zanima naš partnerski program? Imate spletno stran in želite zaslužiti s prodajo naših izdelkov? Ste distributer ali proizvajalec blaga, ki bi ga lahko prodajali v naši spletni trgovini in bi nam ga radi ponudili? Imate za nas zanimivo ponudbo glede trženja in promocije izdelkov? Pišite nam.
Vprašajte o parternem programu
Vprašajte o poslovnem sodelovanju
Ponudite marketinško, oglaševalsko sodelovanje

Poročanje o napakah v e-trgovini, tehnologija

Ali je v e-trgovini napaka? Ali nekaj ni delovalo ali se je sistem napačno odzval? Ali imate namig za izboljšanje? Pišite nam in nam pomagajte izboljšati funkcionalnost trgovine.
Prijavite napako
Predlagajte Idea

Vrnjeno blago

Ali niste zadovoljni z dostavljenim blagom? Če ste končni potrošnik, imate pravico vrniti kupljeno blago brez navedbe razloga v skladu s § 1829 Civilnega zakonika (Zakon št. 89/2012 Zb.), v 14 koledarskih dneh od dneva prejema blago. Prav tako imate pravico oddati naročilo preko interneta z osebnim prevzemom v eni od naših klasičnih trgovin.
Pogoji za vračilo blaga
Zahtevajte vračilo

Povratni naslov
Blago zapakirajte tako, da se med transportom ne poškoduje. Vrnjeno blago pošljite na spodnji naslov in priložite račun ter odstop od pogodbe.

Ing. Roman Škorňák - ATAKT
K Nadjezdu 2/997
720 00 Ostrava-Hrabová
Czech Republic


PayPal in povračilo stroškov vračila
Če ste naročilo plačali preko PayPal in ste aktivirali storitev / Brezplačno vračilo /, vam lahko PayPal ob vračilu blaga povrne poštnino. Informacije o tej storitvi najdete tukaj:
Ob vračilu blaga vrnite denar za poštnino

POZOR: Če želite uporabljati storitev brezplačnega vračila, morate pred naročilom to storitev aktivirati na vašem PayPal računu. Preverite PayPal in preverite, ali je ta storitev na voljo v vaši državi. Če je tako, ga aktivirajte. WWW.ATAKT.SI ni upravičen do povračila stroškov vračila, ne glede na to, ali je stranka registrirana za storitev ali ne.

Operater

Ing. Roman Škorňák - ATAKT
K Nadjezdu 2/997
720 00 Ostrava-Hrabová
Czech Republic

IČ: 65475054
DIČ: CZ7106165550


Bančni račun - za tuja plačila z bančnim nakazilom
IBAN: CZ59 2010 0000 0024 0011 4065
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX
Bančni račun se vodi na ime: Ing. Roman Škorňák

Bančni račun - Češka republika
Številka računa: 2400114065 / 2010

Informacije o plačilu
Nikoli ne pošiljajte denarja, dokler niste pozvani k temu po e-pošti. Navodila za plačilo: točen znesek, vključno z valuto in variabilnim simbolom plačila, bo vedno poslan na vaš e-poštni naslov posebej. Naročilo za plačilo vam bomo poslali, ko bomo 100% potrdili, da je blago pripravljeno za pošiljanje. S tem boste preprečili nepotrebna vračila kupnine v primeru nepopolnega naročila, ki lahko nastane zaradi prodaje blaga v klasičnih trgovinah, napačno navedene zaloge in drugih nepričakovanih dogodkov. Zaloge poslovalnic in centralnega skladišča se sinhronizirajo enkrat na dan ponoči. Hvala za razumevanje.

Vrsta podjetja/oblika poslovanja

Oblika poslovanja: Samostojni podjetnik (samozaposlena oseba)
Ime podjetja: Ing. Roman Škorňák

Registriran v Trgovskem registru mesta Ostrava

Reševanje sporov/pritožbe
V primeru težav ali pritožb lahko uporabite spletno platformo za reševanje sporov, ki jo je vzpostavila Evropska komisija in je na voljo na: ec.europa.eu/consumers/odr/.
Platforma prevedena v slovenščina.

Žal nismo dolžni in ne moremo sodelovati pri reševanju sporov na alternativni (izvensodni) način.